Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Τι είναι το ΣΔΕ για μένα;

Τι είναι τελικά αυτό που μένει σε όποιον μπει στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο πλαίσιο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας;

Πόσο σημαντική ήταν (είναι) για τον καθένα (καθηγητή, εκπαιδευόμενο κλπ) η εμπειρία αυτή;

Όποιος θέλει μπορεί να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να γράψει 2-3 "αράδες" σχετικά με την δική του εμπειρία σε αυτό το σχολείο ...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια απόφαση, και μια δεύτερη ευκαιρία ευκαιρία στη ζωή μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΑ ΣΔΕ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΜΙΡΕΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΕΧΩ ΞΕΤΥΛΗΞΗ ΠΟΙΟ ΠΛΛΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΜΙΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.Μια ηλιαχτίδα στη συνεφιά.Ένα ταξίδι στη γνώση.

Ανώνυμος είπε...

TO ΣΔΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΡΙΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ .ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΩ

Ανώνυμος είπε...

Μάθηση, εμπειρία, γνώση, ευκαιρεία, γνωριμίες, ανταλλαγή απόψεων, κοινωνικοποίηση, τόλμη για το διαφορετικό, το καινουριο, η διαφορα απο τους αλλους ευκαιρία για καινούρια πράγματα !!!

Ανώνυμος είπε...

eyxaritsw poly to s.d.e.poy moy edwse thn eykairia na mauw polla pragmata!kai na gnwrisw para poly kalloys kauhghtes!poy mas emauan tosa polla pragmata!kai filloys poly kaloys!eyxomai na janabreuoyme me oloi thn parea k. me toys kauhghtes.k.na ta ksanapoyme opws palia !

Ανώνυμος είπε...

Το ΣΔΕ για μένα είναι μια πολύ καλή εμπειρία μου έδωσε πολλά πράγματα.Ευχαριστώ τους καθηγητές μας που μας ανέχτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΔΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΚΤΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΡΙΟ ΜΟΥ ,ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΝΩΡΗΜΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΔΕ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την εμπιρεία δεν περίμενα ποτέ να την ζήσω να ξανακαθίσω πάλι στο θρανίο στα σαράντα οκτώ μου χρόνια . Ηταν ευχάριστες ώρες αυτές που πέρασα έως τώρα.Νομίζω ότι θα μου λείψει αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα το ΣΔΕ ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία.
Απέκτησα γνώσεις και δεξιότητες.
Θα έλεγα να το τολμήσουν κι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Έιναι μια δέυτερη ευκαιρία που δίνεται σε ανθρώπους χωρίς περιορσμό ηλικίας. Να τελειώσουν το σχολείο που δεν μπόρεσαν λόγω υποχρεώσεων,και προβλημάτων οικογενιακων. Τους δίνεται ηευκαιρία να μάθουν πράγματα να βελτιώσουν τη ζωή τους και ισως να βρούν μια καλύτερη θέση στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μία καινούργια και πολύ ωφέλιμη εμπειρία,καινούργιες γνωριμίες,και απόκτηση κάποιων εφοδιών μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας,για πιό ασφαλή διαβήματα στην πορεία του μέλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Το ΣΔΕ δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το σχολείο. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να μάθω πολλά πράγματα που μου ήταν άγνωστα,προσφέροντας πνευματική ικανοποίηση. Είμαι πολύ χαρούμενη που το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Βρήκα κατανόηση από όλους τους καθηγητές μου, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε ότι τους ζήτησα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΕΙ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!!! ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΜΩΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΔΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΟΙΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΕΙΘΗΣΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΛΑ!!!!!


ΗΤΑΝ ΤΑ 2 ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩ ΣΧΟΛΕΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ -ΕΜΑΘΕΣ -ΓΝΩΡΙΣΕΣ-ΕΖΗΣΕΣ...ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ....